Stuteri Lönnshults Dagbok

2013

28 December 2013 - Året som gått 2013...


God Jul och Gott Nytt År alla vänner!! :)


Oj va det var längesen vi skrev här! Tiden har tyvärr inte räckt till riktigt i höst! Jag tänkte skriva en liten samanfattning om vad som hänt med djuren under året som gått :)


I Februari blev min stackars hund Bamse sjuk han fick problem med diaréer och vi åkte till veterinären som gav han antibiotika och bytte till ett foder som heter Hills ID foder som ska vara bra för magen. Han blev inlagd med dropp två gånger under våren och jag tjatade om att dom skulle ta ett avföringsprov som dom till slut gick med på och då visade det sig att han hade en stor tillväxt av bakterien klebsiella i avföringen han fick ett annat antibiotika som skulle hjälpa mot den bakterien och han blev bättre men inte bra. Då sa dom att han hade fått kronisk inflammtion i tarmen och satte in kortison vilket hjälpte men han var väldigt svullen och törstig och flåsig av kortisonet. Men det lugnade hans mage så att han slapp diaréer. Jag tror det var i april/maj någongång som dom satte in kortisonet. Sen på sommaren så försökte ja dra ner på kortisonet försiktigt men han blev dålig i magen varje gång. I augusti/september så gick jag till en annan veterinär Djurdoktorn i Linköping och Sven som är veterinär där undersökte honom och bad oss prova anallergenic fodret ifrån royal canin istället för han trodde att det kunde vara foderallergi mot hills ID fodret och det var det!! Jag bytte foder började trappa ner på kortisonet och nu mår han hur bra som helst och äter inget kortison utan bara anallergenic fodret och jag är så otroligt lättad!! Bamses veterinär räkningar har blivit skyhöga under året tur att han är försäkrad! och det har varit massor resor till veterinärer och massor oro, sömnlösa nätter och tårar är så glad att jag blev tipsad om Sven på djurdoktorn och att Bamse äntligen är frisk!! <3I början på Mars åkte våran lilla Clivia till sitt nya hem i Dalarna, hon verkar trivas jätte bra där hos sin nya härliga familj men vi saknar våran lilla klippa! Vi har sett många bilder på henne ifrån Dalarna där hennes lilla husse rider på henne så söta och duktiga!


I april åkte underbaraste lilla Bossen till sitt nya hem hos Agnes med familj i Borensberg, dom äger även hans halvbror och bästa vän Fire som vi sålde till dom året innan. Bossen och Fire föddes under sommaren 2011 hos oss och växte upp tillsammans de hittade alltid på en massa bus tillsammans och var väldigt tajta. Det var väldigt sorgligt att skilja dom åt så när vi bestämde med Agnes att Bossen skulle få flytta till sin bror så kändes det väldigt bra i hjärtat! De kan inte ha ett bättre hem! Med underbara ägare och duktiga Agnes som lär pojkarna en massa tricks och även planerar att köra in dom och visa dom på utställning framöver! Vi är såå glada att vi har hittat så bra hem till hästarna som vi har sålt det är väldigt jobbigt att behöva sälja men när man hittar så underbara hem så blir det inte alls lika jobbigt <3


I April parades lilla Doris med Tickawis Stay Cloose "Bobo" en jätte fin långhårig cremé chihuahua hane som även blev svensk utställningschampion i somras! Den 3:dje Juni föddes tre små underbara valpar 1 tik och 2 hanar och jag är så otroligt glad och stolt över dom! Många har undrat om jag inte ska sälja någon men nej de kunde jag inte det blev alldeles för sorgligt!! Så nu har Danne och jag fem hundar i lägenhet och letar hus, helst på landet! Vi har varit på lite hus visningar i höst och fler blir det förhoppningsvis det är inte mycket till salu häromkring just nu tyvärr..


I November ställde jag ut alla tre valparna på en inofficiell utställning i Mjölby och alla tre fick jätte fin kritik! Ice slog brorsan och några andra chihuahua valpar och blev BIR valp med HP! Grace kom två efter en annan tik och fick HP och Lion kom tvåa efter brorsan med jätte fin kritik! Jag var så glad!!


I slutet av mars hämtade vi hem fina lilla Alice ifrån Stall Mjälkärr! Vi är super glada över henne hon har jätte fin stamtavla och ser riktigt fin ut tycker vi, en jätte härlig men bestämd liten tjej! Ska bli roligt att visa henne på utställningar framöver!


Den 23:dje maj födde Outstanding ett litet brunt hingstföl efter Leandro! Vi är jätte glada över honom han ser fin och rejäl ut och har ett jätte bra temperament! Han heter Lönnshults Sir Outlaw men kallas för Prinsen.


I maj hämtade vi hem våran vän Tina ifrån Stockholm, hon var här under maj och juni och hjälpte oss med alla djuren både hästarna och valparna är så glad att jag får dela alla underbara stunder när djuren föds med min älskade Tina <3


Leandro har ju bott hos oss under 2012 och 2013, men i November åkte han hem till Skåne det var jätte sorgligt att skiljas ifrån honom älskade fina pojken! Han är såå saknad!! Vi är glada att vi har hans barn Florence, Eywa, Ilusion och Prinsen här hemma! Ninja var ju tyvärr inte dräktig i somras men hon hade ju precis fått sitt första föl så hon kanske inte var redo. Hon betäcktes med Leandro i somras  också och vi hoppas verkligen att hon kommer få ett föl till sommaren!


Outstanding var betäckt med Leandro i somras också men kastade sitt föl för ca två veckor sedan! Det var en liten hingst och det var väldigt sorgligt men hon har tagit det bra hon har varit lite extra mammig mot sitt föl Prinsen som hon har vid sin sida <3 Olinda fick inte heller något föl i somras men hon kom ju till oss ganska sent på året och gick sen med Leandro, Ninja och Outstanding med föl  under året och hon har sett högdräktig ut sen i september. Vi tog ut en veterinär i september och ultraljudade henne och då sa hon att det var ett stort foster och att hon troligen kommer föla inom en månad. Men än så länge har inget hänt och hon är ungefär lika tjock fortfarande så vi får se när den lilla tittar ut :) Så dom föl som vi väntar under 2014 är Olindas föl och förhoppningsvis så får Ninja ett föl!


Frida som har Vildängens stuteri betäckte sina ston Dixie och Farina med Leandro i somras, super fina och härliga ston och vi håller tummarna för att det ska bli två små föl till sommaren på stuteri Vildängen <3


Mamma har ställt ut Chanel några gånger under året och det har gått väldigt bra! Bäst gick det i Tranås där hon Blev BIR med HP och till slut BIS 3!!


I Maj så skickade jag in ett brev till Bonden Michael i Bonde söker fru på tv 4 om min svärmor Catharina och det började med att hon fick komma till slottet och sen fick hon följa med till Mickes gård och till slut så blev det bara hon kvar och de fick åka på en resa till Holland! :D De är fortfarande tillsammans och jätte kära!! :D Dom är såååå gulliga tillsammans och Micke är såå snäll och jag är så otroligt glad över att dom funnit varandra!! Det har varit svårt att hålla det hemligt i ett halvt år speciellt så har det varit synd om dom som inte kunnat åka någonstans tillsammans men nu är Bonde söker fru säsongen slut så nu är det ingen hemlighet längre! :D <3


Den 21 Jui så blev jag moster till underbara lilla Alexander!! Han är sååå söööt <3 Han har precis firat sin första jul och snart sitt första nyår :) !! <3


April och Eywa premierades i somras och båda två fick avelsdiplom vilket vi är jätte glada över!! :) I sommar är det Achy och Florence tur att premieras håller tummarna för att dom också ska få avelsdiplom!


Vi har ansökt om kennelnamn under året för Chihuahua och Australian shepherd, mamma planerar att ta en kull valpar på Chanel framöver!


Kennelnamnet blev klart i början på December och det blev till slut: Beauty Diamond´s Kennel!


Jag har haft fullt upp under året pga skolan och även jobb men nu är snart halva utbildningen avklarad och halva kvar så förhoppningsvis blir jag färdig sjuksköterska till sommaren 2015 :) Vi är just nu ute på praktik och det är väldigt roligt :)!!


Vi hoppas att vi ska komma iväg på mer utställningar i år!! och vi håller tummarna för alla som väntar föl att det ska gå bra med era fölningar <3 Vi hoppas att vi ses på utställningar i år!! :) och jag hoppas att jag kommer att uppdatera här lite oftare :) Kram på er alla och jag hoppas att ni får ett underbart år 2014 <3


// Jossan

23 Juli 2013 - Alexander!! <3


Jag och mamma har blivit moster och mormor till underbara lilla Alexander!! :) Han föddes i Söndags morse den 21 Juli, 07.24. Han var 54 cm lång och han vägde 4690! En rejäl liten pojke :)


Stort Grattis Mamma Jennie och Pappa Maher till eran underbara lilla son!! :) <3  Moster är såååå stolt!! :D <3


// Jossan

5 Juli 2013 - April och Eywa har fått avelsdiplom! =)


Den 4 Juli var vi i Vikingstad på premiering med våra 3- åriga ston Almnäs April Love och Axtorps Eywa!


Det var Ronny Jonsson som dömde och båda stona fick avelsdiplom!! :) April fick poängen 99788-41 och Eywa fick poängen 98788-40, vi är super glada över deras diplom och det finns nya bilder på deras sidor: April och Eywa! :)


Vi ska åka till Järna den 4 augusti och ställa ut April, Eywa och Achy! :) Det ser vi fram emot! Sen kommer vi premiera Tonton i september :) På bilden April :)


// Jossan

10 Juni 2013 - Doris valpar <3


Min lilla Wide-Glide´s Diesel Doris fick tre underbara små valpar den 3 Juni!! :) Det är två hanar och en tik! Valparna och Doris mår jätte bra! De är nu sju veckor och busar för fullt!! :) Jag vet inte än om jag kommer sälja någon av dom.. Vi är såååå otroligt glada över dom!! :) <3


Vi håller på att ansöka om kennelnamn, så deras namn som kommer stå i stamtavlan är inte bestämda än. Än så länge har de bara smeknamn och de har fått varsin sida: Grace, Ice och Lion.


Deras pappa Tickawis Stay Close blev svensk utställningschampion nyligen, super roligt!! :) Jag kommer förhoppningsvis åka på många utställningar med valparna framöver!! :)


// Jossan

29 Maj 2013 - Outstanding har fått en son!! <3


Nu är det verkligen länge sedan vi skrev i våran dagbok!!! Det har hänt en hel del här:


I April åkte Bossen till Fam.  Johansson i Borensberg där hans halvbror Fire bor. Ett kärt återseende när Bossen kom dit!! Där har dom det så bra och Agnes lär dom massa trick, hon är så duktig!! I framtiden blir det kanske att köra tvåspann med pojkarna :)


Leandros tre betäckningsston kom hit igår!! Superfina ston alla tre och det går så bra!! :)


Sedan har vi anmält April och Eywa till premiering i Juli, bantning pågår!!

Hästarna mår bra! och går på bete!!


Sedan till den stora nyheten Outstanding fölade ett litet hingstföl den 23 Maj, en jättefin liten pojke!! Vårat sjätte hingstföl!!! Han är lik pappa Leandro en tuff liten kille som mår bra, äter sover och busar!


Vi ska försöka komma iväg på några utställningar också. Tonton ska vi åka med på hingstpremiering i höst istället!! pga magsjuka i våras... så tråkigt!!


Har också ställt ut Chanel på en inofficiell utställning gick superbra jättefin kritik och BIS 3 även BIR och HP, jätteroligt!!!


Vi ska ta lite mer bilder nu och lägga ut!! :) Det har varit väldigt mycket i skolan det är därför vi uppdaterat hemsidan så dåligt... Men nu ska vi försöka uppdatera lite oftare!! :)


Hoppas att det går bra för alla ni andra som fått föl och väntar föl med era fölningar och hoppas att ni får en underbar sommar alla!! :) <3


// Eva och  Jossan :)

1 April 2013 - Rolig Påskhelg!! =)


Det har varit en super rolig påskhelg!!

 

I fredags var vi hos Ellinor och Thiffanny på Stall Mjälkärr och hämtade hem lilla All You Can Wish som vi bestämde oss för att köpa i somras på grund av hennes fina stamtavla och nu äntligen är hon här!! Vi är glada att vi fick köpa henne av Ellinor och Thiffanny! Hon är ett super härligt litet sto som har ett härligt sätt, hon är så pigg och glad och social och sen har vi sett att hon har en väldigt fin trav!! Hon har ganska mycket päls just nu så det ska bli roligt att se hur hon ser ut när hon fäller!

 

Det var roligt att se Leandros son son Be there hos Ellinor och Thiffanny som vi aldrig har sett förut, han såg så fin ut! och det var även roligt att se alla andra fina hästarna!

 

I går på söndagen var Frida Erixon här och hälsade på och tittade på Leandro och dom andra hästarna!! Det var super roligt att Frida kom och hälsade på!! Frida har det fina Stuteriet Vildängens Stuteri!! Vi pratade massor om minisarna och Frida tog helt otroligt fina bilder på hästarna och Chanel!! Som ni kan se i galleriet och på hästarnas sidor!! Tack snälla Frida för dom fina bilderna och tack för en jätte trevlig förmiddag!!

 

Idag kommer Agnes som äger Lönnshults Fire Fighter och hälsar på! Det ser vi fram emot!

 

Doris löper just nu så den här veckan paras hon med fina Tickawis Stay Close! Ska bli spännande  att se om det blir några valpar!!

 

Om lite mindre än två veckor så är det dags för hingstpremiering, den 13 April i Tenhult och Tonton ska visas!

 

Om lite mindre än två månader ska Outstanding föla, spännande! Hon har en stor fölmage i år!

 

Det glädjer oss att Clivia har kommit till en barn familj där hon får bli extra ompysslad och visa vilken underbar liten häst hon är!! Vi saknar henne förstås jätte mycket men hon ser ut att trivas bra i sitt nya hem så det känns väldigt bra för oss!

 

Förutom hästarna och hundarna så är det fullt upp i skolan just nu!! Hoppas att ni har det bra allihopa äntligen är det vår och sommartid!!!!

 

// Jossan

6 Mars 2013 - Lycka till Clivia!! <3


I lördags åkte vår fina lilla klippa Clivia till sitt nya hem! Ett jättebra hem i Horndal i Dalarna hos en jättetrevlig hästfamilj! Eftersom Clivia är så lugn och trygg passar hon verkligen som barnponny. Hon är också inkörd och inriden så det blir jättebra i det nya hemmet där hon kommer att bli ompysslad, ridas och köras, det känns som ett perfekt hem för Clivia!

 

Jag tycker det känns så himla roligt och skönt när man hittar så bra hem till sina hästar som vi har gjort nu!! För det är jätte jobbigt att sälja sina älsklingar!! Men vi kan tyvärr inte behålla alla när man tar föl, även om man önskade att man kunde det!

 

Outstanding ska föla först, i slutet av maj och hon ser väldigt dräktig ut! Ninja och Olinda ska föla senare i sommar och där är vi inte säkra än, spännande!!

 

Tonton är anmäld till hingstpremiering nu i vår!! Till Tenhult 13 april vi får se hur det går för honom! Det ska bli spännande att se vad han får för kritik iallafall!

 

Annars har hästarna mått bra i vinter och stona trivs i våran nya lösdrift. Det är så härligt nu när det är ljusare om dagarna och våren snart är här!!! :)

 

// Eva

10 Januari 2013 - Året som gått 2012...


Tänkte skriva lite om vad som har hänt under året som gått på stuteriet och vad vi har för planer i år..


I Januari fick Ninja sitt SUCH - Svensk Utställningschampion diplom! Sen var det mycket träning med April och Eywa inför utställningen i februari..


I februari var vi på utställning i Norrköping med April och Eywa som då var 2 år, April blev klassvinnare med 42 poäng och Eywa fick 41 poäng! Vi blev jätte glada över de fina poängen!! Sen tog Ellinor och Thiffanny med lilla Achy Breaky Heart till Norrköpings utställningen som vi skulle köpa av dom, hon var så söt och fin och vi är jätte glada att vi fick köpa ett fint sto efter Kameleon!


Vi bestämde även med Kristina Ahlström att vi skulle ha finaste Leandro här på station 2012, då fick man verkligen något att se fram emot!! Vi bestämde även att vi skulle köpa Axtorps Florence av Kristina ett ettårigt sto efter Leandro och Daytona! Leandro och Florence skulle komma i Maj!


I Mars åkte Nellie som var dräktig till våran vän Lotta, Lotta skulle vara fodervärd till Nellie och så bestämde vi att hon skulle ha fölungen, men nu äger Lotta både Nellie och fölet och de har de hur bra som helst i sitt nya hem!!


Jag var även och patella undersökte min lilla Chihuahua Doris och det var u.a 0/0, så härligt!


I April så började jag fölvaka, jag beställde hem övervakningskameror så jag hade en kamera i Outstandings box och en kamera i Ninjas box, sen hade jag dom på varsin skärm framför sängen så jag såg dom hela natten! Jag tycker det är så spännande att fölvaka! Jag vill alltid vara med när mina ston fölar så jag kan hjälpa till ifall något skulle gå fel.. Speciellt efter ett felläge vi hade förra året där vi hade kunnat förlora både sto och föl ifall vi inte varit där!


Vi hämtade hem våran vän Tina ifrån Stockholm i april det är alltid lika roligt när Tina kommer hem!! Lilla Chanel föddes även i april!


Den 14 April föddes lilla Illusion!! En brun hingst efter Leandro!!  Jag blev helt överlycklig då jag hoppades på just en brun hingst efter Leandro!! Outstanding fölade sent på kvällen, Outstanding hade stått många nätter och tryckt rumpan mot väggen sen hade hon små små vaxproppar på dagen också så jag trodde att hon skulle föla den natten, men det gick så fort alltihop så när jag såg på kameran att hon la sig ner så gick jag ner till stallet och när jag kom dit var han ute! Hon va så duktig med sitt föl Outstanding, hon är verkligen en underbar mamma!

 

Den 22 April föddes Kungen, jag hade fölvakat några nätter innan och Ninja var väldigt orolig sista natten, jag gick ut till henne på förmiddagen vid 10 och tog med henne upp till tomten så hon skulle få äta lite gräs, då såg Tina och jag att hon hade vaxproppar så vi tvättade och flätade svansen inför natten tänkte vi.. precis när jag flätat klart så la hon sig ner och började föla precis brevid oss! Jag blev jätte förvånad!

 

Det var Ninjas första fölning och Kungen var ganska stor så jag fick hjälpa henne att få ut honom då det tog ganska lång tid och Ninja var jätte trött! Ninja hade litet juver och när kungen ville komma nära så blev hon jätte sur, vi försökte även mjölka ur Ninja men det kom ingen mjölk.. Så vi fick ringa efter en veterinär som kom och gav Ninja en spruta som skulle göra så att mjölken rann till och att hon skulle få lite mer mamma känslor! Hon skulle sedan ha sprutor i några dagar..

 

Vi ringde till Ellinor och som tur var satt hon just då på möte med Shetland Öst!! För Jennie Gunnarsson som också var på mötet hade råmjölk hemma som vi fick åka och hämta vilket vi blev helt överlyckliga över då Kungen blev tröttare och svagare då vi inte fick ut någon mjölk! Så Kungen fick råmjölk så fort vi kom hem och piggnade till ganska snabbt!! Till slut kom Ninjas mjölk igång och hon accepterade honom vilken lättnad!! Då lärde vi oss att inte betäcka så tidigt så stona hinner äta gräs och förhoppningsvis få mer mjölk innan fölet kommer!


I Maj kom Leandro och Florence och det var verkligen hur kul som helst!! Leandro var så himla fin, jag blev helt kär sen vet jag ju nu också att han är världens gulligaste, han är så himla snäll och gnäggar alltid när man kommer så söt, tycker så himla mycket om honom!!


I Maj kom Agnes och skulle kolla på Lilleman som var till salu, men då kände jag att det inte var riktigt rätt så då gick vi och kollade på lilla Fire som jag även kunde tänka mig att sälja till dom då det var en jätte gullig familj och Agnes blev helt kär i Fire så det kändes jätte bra!! Fire åkte senare i Maj till sitt nya hem och han har det jätte bra där, han har lärt sig sitt och ligg och en massa andra konster och han har en jätte snäll kompis så han kunde inte fått det bättre det känns så bra!! Hans nya ägare Agnes är jätte duktig på trickträning!!

 

I Maj kom Helena Kindh och kollade på Lilleman, det kändes jätte bra så vi åkte ner med Lilleman till sitt nya hem i Småland där Helenas mamma Ingrid Kindh  hade jätte fina arab galoppörer!! Lilleman skulle köras in och bli tricktränad! Han har fått ett jätte bra hem och vi har fått fina bilder på Lilleman ifrån sitt nya hem där han har sele och vagn och ser ut att ha det jätte bra!!

 

I slutet på Maj hjälpte jag Lotta att fölvaka när det började närma sig Nellies fölning. Den 30 Maj kom han, en brun jätte söt hingst efter The Next Episode som heter Bensäters Zeke! Nellie sprang runt runt jätte länge innan hon började föla så det var tur att hon var utomhus så hon kunde springa, hon sprang inte året innan när Fire föddes. Men Zeke var lite större än Fire.. Nellie och Zeke har det jätte bra i sitt nya hem och det känns hur bra som helst!!

 

I Juni åkte vi och hämtade Chanel i stockholm en 8 veckors Australian Shepard valp! Chanel är mammas hund och hon och Zita leker hela dagarna i Lönnshult!Chanel leker även med de 3 små fölen varje dag!


Tina åkte hem samtidigt som vi hämtade Chanel det är alltid lika sorgligt att skiljas åt när man inte vet när man ses igen, men vi har kontakt på facebook och telefonen året runt som tur är!! Tack för den underbara tiden Tina, vi saknar dig!!

 

Oustanding betäcktes med Leandro i slutet av Juni och hon är dräktig och kommer föla i slutet av Maj om allt går bra!! Spännande!


I Juli åkte vi på utställning i Rockelstad med Kungen och Ninja det gick jätte bra Kungen fick 40 poäng och Ninja fick 41 poäng! Vi blev jätte glada över Kungens fina 40 poäng som föl!! Lotta och Elin följde med på utställningen det var jätte roligt!!

 

Vi hämtade även fina Olinda och hennes föl Sings of Gold i slutet av Juli, Ellinor och Thiffanny va snälla och lånade ut Olinda till oss vilket vi är jätte glada över!! Olinda betäcktes med Leandro i augusti och ja hoppas på ett föl i sommar tror att det skulle bli en jätte bra kombination isåfall!! Ninja betäcktes även med Leandro i Augusti! Hoppas även på att Ninja får ett föl efter Leandro i sommar skulle vara jätte roligt!!

 

I Augusti åkte vi på RIKS utställningen i Linköping, det gick sådär för våran del, April blev klassvinnare med 41 poäng vilket va jätte roligt! Florence fick 38 vilket vi va nöjda med på en ettåring! Men Eywa som fick 41 i februari fick 37 vilket var tråkigt! Ellinor som tittade när vi visade henne såg att hon var stel i rörelserna, så hon rekommenderade oss att åka till en häst kiropraktor som heter Koko och bor i Eskilstuna. Långt att åka för oss... men vi bestämde att vi skulle försöka åka till honom.

 

I Augusti började jag även sjuksköterskeprogrammet i Jönköping det går bra men det är fullt upp och långt att åka!! Har 2 tentor nu i Januari som jag pluggar till just nu! Det är bara att kämpa på!!

 

I September bröt stackars lilla Doris svansen, fy va hemskt de va!! Men den har läkt ihop fint och den är bara lite mera böjd än innan och Doris verkar inte märka av det alls...

 

Vi kom även iväg till Koko med Eywa, Tonton och Florence. Koko var fantastiskt duktig!! Tonton kände han igenom först han knäckte till honom i halsen eftersom han kände att han fått en låsning där, helt otroligt så fort det gick, Eywa kände han att hon hade ont i sista ryggkotan, så det fixade han också till, Florence var det inga fel på!

 

I September fick Zita lunginflammation, det var jätte hemskt då vi först inte visste va det var men hon fick ligga kvar på valla djursjukhus i några nätter sen när vi hämtade henne va hon pigg och frisk igen, fy så oroliga vi var!!

 

I September började även lösdriftsbygget!

 

I November blev lösdriften äntligen klar!!

 

I November va vi på utställning i skogslotten med April, hon blev klassvinnare med 41 poäng och blev champion ministo!! Ellinor och Thiffanny hade även med lilla Alice på utställningen som vi ska köpa av dom, ett jätte fint litet ministo med super stam! Hon blev champion miniföl med 41 poäng,  jätte roligt med så fina poäng på ett föl!!


I November var vi på valputställning i Mjölby med Chanel, hon blev BIR valp med HP och fick jätte fin kritik!! Senare på dagen blev hon även BIG 4:a!!

 

I slutet av November var det jätte hemskt och fruktansvärt sorgligt när vi skulle ta farväl av lilla Alva, våran Basset griffon hon var gammal och hade börjat få problem med blåsan hon kunde inte kissa även fast hon försökte det kom massor ibland och ibland inget så blåsan var jätte spänd och hon kunde inte kontrollera det så veterinären sa att det inte fanns något att göra.. Alva hade vi haft sen jag var 8 år så det känns väldigt tomt utan henne..

 

Under hösten bestämde jag mig även för vilken hane jag ska para min chihuahua Doris med! Jag hade letat jätte länge! Han heter Tickawis Stay Close och är en jätte fin chihuahua kille med jätte fina meriter och samma färg som Doris! Så när Doris börjar löpa nu i vår så kommer hon att paras, jätte spännande! Jag har aldrig haft hundvalpar förut! Är bara nervös för hur det ska gå med valpningen!! Skulle aldrig kunna förlåta mig själv om något händer lilla Dossan!!

 

Min lilla vovve Bamse har lärt sig massor nya tricks i år också!! Han har lärt sig att lägga tassen över nosen när jag frågar om han är ledsen så det ser ut som han torkar tårara, sen har han lärt sig att stå på bakbenen och snurra runt, sen har han lärt sig rulla runt, sitt vackert och lite fler saker! Han tycker det är super roligt att lära sig nya konster och han är jätte lätt lärd!!

 

I December hände det inte så mycket med djuren, alla mår bra och har det bra och vi ser fram emot ett nytt och spännande 2013! Jag hoppas alla vänners fölningar kommer gå bra och att alla får vara friska!! Jag önskar er ett jätte bra 2013!! Hoppas att vi ses under året!!

 

I år kommer det hända ganska mycket här hos oss, vissa saker kan jag inte berätta än, men det som är planerat är, om det går som vi tänkt:


* Att Doris ska få valpar

* Outstanding ska föla i maj

* Ninja och Olinda ska föla i juli/augusti

* Alice kommer hem i mars!

* April och Eywa ska ställas ut mycket och visas på 3-års premieringen!

* Eywa ska förhoppningsvis betäckas med Let´s try again

* Ninja ska även betäckas!

* Outstanding ska få vila ett år då hon blir ganska tunn när hon har föl och vi vill att hon ska få åka på utställningar under nästa år!

* April vet vi inte än om vi ska betäcka hon kanske behöver grovna till ett år till först!

* Tonton ska köras in och tränas och visas på hingstpremieringen i vår!

* Ungstona ska även ställas ut Achy, Florence och Alice!

* Clivia och Bossen ska tyvärr säljas och vi ska försöka hitta bra och passande hem till dom under året.. Vi tycker alltid att det är jobbigt att sälja men när man hittar så bra hem som vi har gjort så känns det lättare..

 

Det är så klart mycket mer saker som kommer hända men det skriver jag efterhand! Vi ser fram emot ett nytt och spännande år och längtar till våren!!

 

Igår mätte jag hingstfölen:

 

Lönnshults Illusion 9 månader och 73 cm

Lönnshults King of Hearts 9 månader och 71 cm

Sings Of Gold 6 månader och 68 cm

 

På bilden är det Lönnshults Illusion ifrån igår!

 

// Jossan